Orilammen Maja

Orilammen Maja ja Lomakeskus sijaitsee lähellä Repoveden kansallispuiston jylhiä maisemia ja täällä olemme tarjonneet vieraillemme kodikasta tunnelmaa ja ystävällistä palvelua jo kolmen sukupolven ajan.

Valmistamme pitopöytämme antimet sukupolvelta toiselle siirtyneiden reseptien mukaisesti, laadukkaista raaka-aineista rakkaudella työstäen. Meille Maja on elämäntyö, toinen koti ja tapa elää.

Toivomme orilampelaisen elämäntavan välittyvän jokaiselle vieraallemme, ja toivomme jokaisen vieraamme viihtyvän meillä kuin kotonaan.

Orilammen Maja

Orilammen Maja ja Loma­keskus sijaitsee lähellä Repo­veden kansallis­puiston jylhiä maisemia ja täällä olemme tarjon­neet vierail­lemme kodikasta tunnel­maa ja ystäväl­listä palvelua jo kolmen suku­polven ajan.

Val­mis­tam­me pito­pöy­täm­me antimet suku­polvelta toiselle siirty­neiden reseptien mukai­sesti, laaduk­kaista raaka­-aineista rakkau­della työs­täen. Meille Maja on elämän­työ, toinen koti ja tapa elää.

Toivom­me ori­lampe­laisen elä­män­tavan välit­tyvän jo­kai­selle vie­raal­lem­me, ja toivo­mme jokai­sen vie­raam­me viih­tyvän meil­lä kuin kotonaan. Jos haluat tulla meille julkisilla, niin junalla pääsee Hillosensalmen asemalle keväästä syksyyn. Ota yhteyttä p. 05 389 881, ja kysy lisää.

Etusivu » Yhteystiedot » Meistä

Meistä

Orilammen Maja on perheyritys, kolmannessa sukupolvessa. Irja ja Väinö Siikava aloittivat vesibussiristeilyt vuonna 1957. Edelleen vuoroajot lähtevät klo 14.10, Väinön työpäivän päättymisen mukaan. Irja nappasi miehensä Hillosensalmen kupeesta vesibussin kyytiin soittamaan haitaria, kun hänen työvuoronsa päättyi Savonradan ratavartijana. Irja piti tuohon aikaan Hillosensalmen sahan ruokalaa. Vuonna 1969 he ostivat Orilammen majan ja aloittivat majoitus- ja ravintolatoiminnan. Tästä alkoi vuosien ahkera aherrus ja kehittäminen. Tiloja on rakennettu lisää, ja leirintäaluetta laajennettu. Presidentti Kekkonenkin kävi muutaman kerran Irjan ja Väinön kestittävänä. Myös presidentti Mauno Koivisto on vieraillut Orilammella. Väinö menehtyi vuonna 1986, mutta hänen sävelmänsä “Valkealan vesillä” soi edelleen Kultareitti risteilyllä. Irja oli rautainen johtaja ja katsoi rohkeasti eteenpäin. Hänen intohimonaan oli kukkaset ja puutarha. Hän ei unohtanut evakkoaan ja Karjalaisia sukujuuriaan vaan toi monta Karjalaista asiaa myös Orilammelle. Irja menehtyi vuonna 2011.

Leena Vesalainen oli Väinön ja Irjan nuorin tytär, hän otti miehekseen Heikki Vesalaisen, josta tulikin seuraava Orilammen majan toimitusjohtaja. Heikkikin on soittomiehiä ja he soittivat yhdessä Väinönkin kanssa. Heikki toimi myös kipparina monta kymmentä vuotta Suomen Kultareitillä. Edelleen aina välillä voi Heikkiin törmätä Suomen kultareitillä, kun hän kipparoi Tuuletar II-alusta. Leena kehitti keittiötä ja jatkoi perinteikästä Sahanpatruunan pitopöydän kehittämistä reseptejä vaalien ja siirtäen ne omalle tyttärelleen Helenalle. Heikille ja Leenalle syntyi kaksi lasta, tytär Helena ja poika Jere. Helena ja Jere jatkavat nyt kolmannessa polvessa Orilammen majan toimintaa. Leena Vesalainen menehtyi 2012.

Helena otti ohjat Orilammesta veljensä Jeren kanssa vuonna 2012, tosin molemmat ovat jo lapsesta asti olleet mukana toiminnassa. Helena kävi Valkealan lukion ja jatkoi siitä Lahteen ravintolakoulu Felmanniin. Ensimmäisestä avioliitosta siunaantui kolme lasta Nana, Veeti-Wiljam sekä iltatähti Wilho. Helena on tehnyt Majalla töitä laidasta laitaan, nyttemmin pääpaino on ollut keittiössä ja somen päivittämisessä. Helenan iloinen nauru tarttuu muihinkin. Hänet tapaa myös kuopsuttamassa kukkapenkkejä keväällä ja kesällä. Lapset Nana, Veeti ja Wilho sekä nykyinen aviomies käyvät myös auttamassa Majalla kukin omien taitojen ja vahvuuksiensa mukaan.

Jere Vesalainen, Helenan pikkuveli kipparoi Tuuletar II-alusta, soittaa house bandissä rumpuja sekä toimii remppamiehenä talvikaudella. Hän kävi Kouvolan ammattikoulussa metallipuolen. Tämän jälkeen hän lähti Kotkan merenkulku- ja kuljetusalan oppilaitokseen opiskelemaan merimiestaitoja. Siellä hän tapasi vaimonsa Kukka-Maaria Vesalaisen (os. Kaarla). Jere opiskeli Kotkassa merimieheksi ja harjoitti merimiehen ammattia muutaman vuoden. Jere ja Kukka-Maaria menivät naimisiin vuonna 2008 ja heillä on kaksi poikaa Väni ja Jami. Kukka-Maaria on perinyt appiukkonsa pestin toimitusjohtajana ja yrittää parhaansa mukaan olla yhtä ankara ja aurinkoinen kuin appiukkonsakin. Väni poika lähtee useasti vanhempien mukaan töihin ja haaveileekin Wilho serkkunsa kanssa jatkavan toimintaa Orilammella.

Jos Majan alkutaival kiinnostaa enemmänkin, niin vastaanotossa sekä Ratavartijan mökissä on luettavissa Irjan kirjoittama kirja Majasta ja alueen historiasta!

Orilammen maja ja lomakeskus

Voikoskentie 138, 47910 Hillosensalmi
Puh. 05 389 881 | Email info@orilampi.fi | www.orilampi.fi

loader-image
temperature icon 11°C
pilvinen
Humidity Humidity: 79 %
Pressure Pressure: 1027 mb
Wind Wind: 7 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 18 Km/h
Clouds Clouds: 96%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 3:57 am
Sunset Sunset: 10:21 pm