Kekkosen kanssa majalla

Kulje Kekkosen jalanjäljissä. Syö ja sauno niin kuin hänkin aikanaan. Paketti sisältää saunavuoron savusauna Vännilässä sekä erityisen Kekkos - menun, jossa pääset maistelemaan hänen lempiruokiaan. Majoitus mahdollisuuksien mukaan uusitussa Kekkosen siivessä.

 

Kekkonen vieraili maaherra Erkki Huurtamon vieraana Orilammen Majalla ensimmäistä kertaa vuonna 1978. Kaikkiaan Kekkonen vieraili Orilammella kolme kertaa. Häntä varten varattiin koko nykyinen Kekkosen siipi ja presidentti majoittui aina huone nro viidessä. Adjutantti oli toisella ja maaherra toisella puolella.

 

 

Presidentti Kekkonen oli intohimoinen maastohiihdon ystävä ja hän viettikin suurimman osan ajastaan pitkin erämaata hiihdellen. Kekkonen oli tarkkaan vartioitu koko vierailunsa ajan, mutta sai liikkua ja olla varsin vapaasti oleilunsa aikana ilman, että kukaan häiritsi tai lähestyi häntä.

 

Eräs pikkupoika pääsi kuitenkin lähestymään häntä ja huudahti, että katsokaa, sehän on Urkki! Johon presidentti vastasi ystävällisesti hymyillen. Tämä hetkellinen mahdollisuus irtautua julkisuuden valokeilasta sai presidenttimme palaamaan uudelleen Orilammen huomaan.

 

Tarina kertoo, että erään hiihtoretken jälkeen vietetyn saunaillan päätteeksi UKK:n ja talon vanhan isännän Väinön kalsongit pääsivät vaihtumaan savusaunan hämärässä. Alushousut palautettiin oikeille omistajilleen heti seuraavana aamuna.

 

Kekkonen oli myös innokas kalastaja ja hän vieraili muun muassa Voikoskella toiveena pyydystää taimen. Hän olikin ainoa koko seurueessa, joka sai kalaa, vaikka lohikalat jäivät tuolla kertaa uimaan. Kekkonen kiitti aina myös häntä palvellutta henkilökuntaa henkilökohtaisesti ja kohteli heitä aina varsin ystävällisesti, kuten suurmieheltä voi odottaakin.

 

Vuonna 1976 Irja ja Väinö Siikava saivat kutsun linnanjuhliin ja se olikin suuri tapaus ja ennenkuulumatonta koko paikkakunnalla. Presidentti Kekkonen arvosti yksinkertaisia asioita elämässä, kuten luonnon rauhaa, savusaunaa, seuraa ja hyvää ruokaa. Niitä hän huomasi löytävänsä Orilammelta. Ja niitä toivomme myös sinun löytävän meiltä.